SuSE blir privat, igjen…

Den tyske Linux-leverandøren SUSE, som tidligere har kjøpt opp bedriftsverktøy som Rancher og NeuVector, har hatt mange eiere siden oppstarten i 1992. Novell kjøpte selskapet i 2003, før de selv ble kjøpt opp av The Attachmate Group i 2011. Attachmate senere fusjonerte med Micro Focus i 2014, som deretter solgte SUSE til private equity-selskapet EQT Partners i 2018. EQT tok SUSE på børsen i Frankfurt i 2021, men har nå besluttet å gjøre SUSE til et privat selskap igjen.

EQT, som har vært SUSEs største aksjonær med en eierandel på 79%, tilbyr nå en premie på 67% til SUSEs aksjonærer basert på siste handelspris. Aksjonærene vil også ha muligheten til å forbli investert i selskapet etter at det blir privat. Det forventes at SUSE trekker seg fra børsen i siste kvartal av året.

SUSE har ikke kommentert mye om denne endringen, men meldingen synes å være at alt fortsetter som normalt. Dirk-Peter van Leeuwen, SUSEs administrerende direktør, uttalte at privat eierskap gir selskapet de beste forutsetningene for vekst og realisering av selskapets strategi. Samarbeidet med EQT i en privat setting har tidligere vært fruktbart.

SUSE har vært mye i media i år. De ansatte nylig Dirk-Peter van Leeuwen som ny CEO fra Red Hat og utpekte nylig nye finans- og strategidirektører. Som en reaksjon på Red Hats beslutning om å begrense tredjeparts Linux-distributørers tilgang til kildekoden for Red Hat Enterprise Linux (RHEL), valgte SUSE å lage en egen versjon av RHEL og inngå partnerskap med flere berørte leverandører for å lansere Open Enterprise Linux Association (OpenELA).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *