Debian feirer 30 år!

For over 30 år siden kunngjorde Ian Murdock en helt ny Linux-utgave på comp.os.linux.development-newsgroup som han kalte “The Debian Linux Release”. Uten å være klar over det, startet han en bevegelse i F/OSS-samfunnet. Med hjelp fra frivillige fra hele verden, har Debian vokst til å bli et av de største og eldste gratis operativsystemene som fortsatt finnes i dag.

I kjernen av Debian finner vi brukere, bidragsytere, utviklere og sponsorer – men viktigst av alt, mennesker. Ians lidenskap lever videre i alt vi gjør, og i hjertene og sinnene til brukerne av det universelle operativsystemet.

Vi i Debian-prosjektet er stolte og glade for å feire denne milepælen sammen med alle. Vårt system finnes overalt – fra datamaskiner og servere til romfartøy. Debian støtter også prosjekter som Debian Edu/Skolelinux for utdanning, Debian Science for vitenskap, og Debian-Accessibility for personer med funksjonshemninger, blant andre.

Med støtte fra frivillige har vi kunnet bidra, lære opp og dele gjennom programmer som Google Summer of Code og Outreachy. Vi feirer alle som har formet Debian gjennom tidene og ser fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *