LibreOffice 7.6 Lansert

Oppdateringen ble lansert som planlagt, omtrent 6 måneder etter at LibreOffice 7.5 ble sluppet (som inkluderte visuelle forbedringer, betydelige forbedringer i PDF-eksport og andre endringer). Utviklerne bak LibreOffice 7.6 har lagt til ytterligere forbedringer, finjusteringer og en rekke nye funksjoner.

The Document Foundation påpeker at selv om LibreOffice har vært under konstant utvikling i 12 år og bygger på en enda eldre kodebase, er det stadig vanskeligere å utvikle helt nye funksjoner. I stedet fokuseres det mer på forbedringer av eksisterende funksjoner. I kontrast til store aktører som Microsoft Office og Apple, velger LibreOffice å prioritere endringer og forbedringer som har størst umiddelbar innvirkning.

LibreOffice 7.6 introduserer en ny side-nummeringsveiviser. I hovedvisningen av hver app kan brukerne nå benytte zoom-bevegelser fra berøringsplater. Den støtter også dokumenttemaer, inkludert import og eksport av temadefinisjoner for ODF og OOXML dokumenter. Når det gjelder skrifttyper, vil brukere som ofte bruker skrifter fra høyre til venstre, CJK og andre asiatiske alfabet, merke at programmet håndterer disse betydelig bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *