Manjaro 23.0 Uranos – er sluppet

GNOME-versjonen har mottatt flere oppdateringer til Gnome 44-serien. Dette inkluderer mange rettelser og finpussinger fra da Gnome 44.53 opprinnelig ble lansert i mars 2023. Du kan finne endringene som er gjort for hver punktutgivelse her: 44.1 9, 44.2 3, 44.3 4, 44.4 47.

Høydepunkter fra 44-serien inkluderer:

GNOMEs filvelger-dialoger har kun hatt en listevisning, som er flott når du vil velge en fil basert på navnet, men ikke så bra når du velger filer basert på miniatyrbilder. Gjennom årene har GNOME-brukere derfor gjentatte ganger bedt om at en rutenettvisning legges til filvelgeren. Dette har vært en av de mest positivt mottatte endringene i vår historie, så vi er sikre på at folk vil like den i denne utgivelsessyklusen!

GNOMEs tilgjengelighetsinnstillinger har blitt redesignet for GNOME 44. De forskjellige delene av innstillingene er nå delt opp, noe som gjør dem lettere å navigere. Designet av individuelle innstillinger har også blitt forbedret, for å være klarere og mer konsistent med resten av innstillingene. I tillegg har mange innstillinger fått lagt til beskrivelser. Innstillingene for mus og pekeplate har blitt omarbeidet for GNOME 44. Den mest merkbare endringen er tillegg av videoer som demonstrerer de forskjellige tilgjengelige alternativene. Disse ser ikke bare bra ut, men gjør også de forskjellige innstillingene lettere å forstå.

Til slutt gir Programvare i GNOME 44 en jevnere og raskere opplevelse. Sider for hver programvarekategori vises nå raskere, så du kan bla gjennom med mindre avbrudd. Oppdatering av sider har også blitt redusert.

Plasma-utgaven kommer med den nyeste Plasma 5.27 LTS-serien 67 og KDE Gear 23.08 61. Den bringer spennende nye forbedringer til skrivebordet ditt.

Denne utgivelsen inkluderer et vindusflisesystem, et stiligere app-tema, renere og mer brukervennlige verktøy, samt widgets som gir deg mer kontroll over maskinen din. KDEs designere har jobbet hardt for å redusere antall sider i Plasmas Systeminnstillinger og har flyttet mindre alternativer sammen med andre innstillinger. Dette er tilfellet med konfigurasjonen for animasjonen når apper lanseres, som nå finnes på Cursors-siden. I tillegg har knappen “Highlight Changed Settings” blitt flyttet til hamburgermenyen for et renere utseende.

Å migrere Plasma til den nye Wayland display server-teknologien har vært en stor utfordring. Men til tross for hvor krevende arbeidet har vært, lønner det seg, ettersom Wayland åpner mange nye måter å samhandle med skrivebordet ditt på. Støtten for Wayland i Plasma 5.27 er bedre enn noen gang, med mange feilrettinger og pålitelighetsforbedringer!

Dolphin 23.08 justerer hva den viser og hvordan den viser det, for å gi deg en bedre ide om hva du ser på og hva du kan gjøre med det. Dolphin skjuler midlertidige og sikkerhetskopierte filer, noe som rydder opp i visningen din og forhindrer at du utilsiktet tukler med dem. Andre mindre detaljer, som å vise fremdriften av beregningen av størrelsen på et element mens det skjer, og informasjonen om en valgt fil i informasjonspanelet (i stedet for å vise informasjonen om hver fil markøren ruller over), hjelper deg med å få en klarere ide om hva som skjer i hvert øyeblikk.

Vi har omdøpt Kalendar til Merkuro siden applikasjonen nå ikke bare lar deg håndtere hendelsene og oppgavene dine, men også kontaktene dine. Skanpage, KDEs skanneverktøy, lar deg nå endre rekkefølgen på flersidige skanninger ved hjelp av dra-og-slipp, og tilbyr flere justeringsalternativer, som lysstyrke, kontrast, gamma og fargebalanse.

Itinerary er KDEs reiseassistent. I tillegg til å lese og importere data fra bekreftelses-e-poster og SMS sendt av flyselskaper, kan Itinerary nå importere netttogbilletter ved hjelp av bookingreferansen og passasjernavnet, og hente bookingdetaljer direkte fra operatørens nettside. Merk at dette for øyeblikket kun er tilgjengelig for Deutsche Bahn og SNCF.

Med vår XFCE-utgave, har vi nå Xfce 4.18. Her er noen høydepunkter: En ny filmarkeringsegenskap (tilgjengelig fra filenes egenskapsdialog) i Thunar filhåndterer lar deg sette en egendefinert fargebakgrunn og en egendefinert forgrunnstekstfarge – en effektiv måte å tiltrekke seg oppmerksomhet til spesifikke fil(er) i en mappe fylt med lignende mime-typer. Når det gjelder å finne filer, inkluderer Thunar resursiv søk.

Panelet tar opp et par nye preferanser. For det første er panel lengden nå konfigurert i piksler i stedet for prosent, som før. For det andre er det en ny “hold panel over vinduer”-alternativ. Dette lar maksimerte appvinduer fylle området bak panelet i stedet for å maksimere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *